Lasermedicin

Med en medicinsk laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning.

Läs mer om lasermedicin här

Vad tycker användarna?

MID-lasern minskar postoperativ svullnad samt svullnad efter skada. Vi upplever att det blir ett snabbare läkningsförlopp. MID-laserbehandling är effektiv vid skador och inflammationer i muskler och senor. Vi har även märkt positiv effekt på smärta och svullnad vid nack och ryggbesvär.

- Sergel Rehab sjukgymnastik

Jag har arbetat med era lasrar i ca 7 – 8 år och är jätte nöjd med resultaten. Det spelar ingen roll om det gäller: Smärtor, Ischias, Tinnitus, inflammationer, öppna sår, skador pga diabetes, påbörjat kallbrand eller många andra fysiska problem som jag har kunnat få bort!

- Kinesiolog, Access Conciousness Facilitator & Laserterapeut, Pia Pedersen/Gudinnans Oas, Borlänge

Vi vet ju alla att vi inte kan massera på irriterade/inflammerade områden. Här kommer lasern in som ett mycket bra hjälpmedel, med sin inflammationshämmande effekt. Avlastning för kroppen vid behandlingar är ett extraplus, säger Emma som jobbar hos mig.

- Lena Bernstén – massageterapeut – certifierad laserterapeut – Göteborg

Jag var tillbaka i sadeln efter en månad efter att jag fött min dotter Isabell. Det är kanske inte så konstigt att vara igång efter den tiden, men om jag berättar att jag gjort ett kejsarsnitt, dvs en bukoperation, är det en väldigt kort tid. Det hade aldrig gått om jag inte haft hjälp från Irradia. Jag behandlade min mage med laser varannan dag i tre veckors tid för att få vävnader, muskler och ärr att läka snabbare.

- Linda Heed, landslagsryttare hoppning

Jag byter hellre på mina Paralympics GULD än att jag byter bort min MID-LITE LASER. Det är tack vare den som jag kan fortsätta min ELITSATSNING.

- Anders Olsson, känd som Järnmannen (Simmare)

För mig som kiropraktor är MID-lasern ett bra komplement till mina behandlingar. Den är lättanvänd och enkel att sköta. Merparten av mina patienter får laserbehandling.

- Hannibal Malki – Kiropraktor – Stockholm

MID-Lite lasern – en liten behändig laser som drivs med laddningsbart batteri och som är lätt att ha med sig vid hembesök eller på resor.

- Helena Janlöv-Remnerud, Lymfterapeut, leg. sjuksköterska

Ju mer jag jobbar med min Mid-laser (ca 5 år nu) desto mer jag upplever och uppskattar möjligheterna terapin erbjuder (använder 904 nm, 808 nm eller ibland även 650 nm). En nu oftast oumbärligt komplement till min mestadels OMT/OMI inriktad behandling.  Hos en del patienter, där t.ex. en mekanisk behandling inte går eller inte är önskvärd, blir det enda alternativet. Att även få Irradias fina support/service gör det bara ännu roligare.

- Kees Spermon, Fysioterapeut/leg. Sjukgymnast, Ådalens Fysio, Sollefteå. Examen OMT-steg3, -OMI, -TCM-akup.

Jag har använt MID-lasern i snart 10 år för att förstärka den behandling jag gör med Lymfterapi på patienter som har svullnader och värk. Kombinationen Lymfterapi och infrarött laserljus gör behandlingarna mer effektiva och bidrar till behandlingsresultatet står sig längre.

- Helena Janlöv-Remnerud, Lymfterapeut, leg. sjuksköterska

Lyckliga kunder utan atros-smärta. Kund räddad från Op i axel efter 3 st behandlingar

- Anna-Lena Häger, certifierad massör, Täby

Olika typer av laserljus

Här kan du se hur laserljus av olika våglängder tränger ner i huden på olika djup.

Ytligast
Synligt blått ljus
450 nm
Ytligt
Synligt grönt ljus
520 nm
Medel
Synligt rött ljus
660 nm
Djupt
Osynligt infrarött ljus
808 nm
Djupast
Osynligt superpulsat
infrarött ljus 904 nm

Läs mer om våra olika lasrar

Behandlingstekniker

Genom att hålla laseraperturen på olika avstånd eller behandla med olika tryck mot  huden kan man åstadkomma förbättring av inträngning och därmed uppnå olika effekter.

Över
Sår och hud
Ytligt
Hud
Djupt
Djupliggande vävnad